Prosjekter

 

På disse sidene presenterer vi ulike prosjekter som vi utvikler på Portåsen.

KreativCamp 2018

Ungdom mellom 15 og 21 år, som ønsker å lære mer om hvordan man utvikler egne kunstneriske uttrykk, tanker og idéer ønskes velkommen til KreativCamp på Portåsen i Mjøndalen.

Dagene vil bli fylt med verksteder innen en rekke kreative fag ledet av profesjonelle uttøvere. Det blir også slampoesi, åpen scene og sosialt samvær.
Ta med egne instrumenter, tegnesaker, skrivesaker og datamaskiner for bruk i verkstedene.

Påmelding:
Deltageravgift kr. 1000.-

https://portaasen.ticketco.events/no/nb/e/kreativ_camp_for_ungdom_1521_aar

For mer informasjon tlf. 924 62 539 eller booking@portaasen.no.
link=»http://www.portaasen.no.wp1.siteman.no/wp-content/uploads/sites/2/2015/10/ordet-fanger_1.pdf»][/vc_column]

Overordnet er målet med prosjektet å synliggjøre ORDETS tilstedeværelse i ulike aspekter av våre liv. Vi vil bevisstgjøre, engasjere og utfordre enkeltmennesket – til å velge og til å forvalte sine ord med omhu.
Utstillingen skal søke å fremvise både nasjonalretorikken og hverdagsretorikken, og gjennom tekst og bilder visuelt eksponere hvilken (positive og negative) innflytelse spesielt nasjonalretorikeren direkte og indirekte kan tenkes øve på enkeltmenneskets egen omgang med ord – og implisitt handlinger.

[/vc_row]
[vc_single_image image=»780″]

Nasjonalt museumsnettverk for demokrati og menneskerettigheter samler museer og andre institusjoner som arbeider med demokrati- og menneskerettighetstemaer. Eidsvoll 1814 har hovedansvar for nettverket.

Deltakerne i nettverket arbeider med demokrati og rettighetsspørsmål på ulike måter – gjennom dokumentasjon, forskning, utstillinger og andre aktiviteter og formidlingsformer. Hver deltakerinstitusjon har sitt eget grunnlag og mål for engasjementet og sin egen tematiske og metodiske profil. Temaene kan ha ulik plass og tyngde i museumshelheten, bare de er viktige i en eller flere sammenhenger. Demokrati og menneskerettigheter er dessuten noe vi arbeider for og ikke bare med: De utgjør et verdigrunnlag for nettverket.

Les mer her >> http://www.demokratinettverket.no/index.php/nb-no/

[vc_single_image image=»887″ img_size=»full» alignment=»center» css=».vc_custom_1497430055143{margin-right: 6px !important;}»]

Det er med stor glede vi kan melde at prosjeket «Gjensyn» har fått støtte fra Sparebanken Øst på kr. 160 000.-
Våren 2017 vil de 3 lokale musikerne: Steffen Granly, Magnus Aannestad Oseth og Mats Mæland Jensen i samarbeid med Portåsen produsere en plateutgivelse med inspirasjon fra gamle tonsatte dikt av Herman Wildenvey. De tre unge musikerne er alle fra Nedre Eiker, men bor nå på hver sin kant. Alle tre har mottatt kulturstipend fra Sparebanken Øst.
Dette er en unikt prosjekt som nå er gjort mulig av Sparebanken Øst. Vi takker for støtten og gleder oss til å ta fatt på arbeidet og ikke minst å dele det med våre gjester etterhvert.