Prosjekter

 

På disse sidene presenterer vi ulike prosjekter som vi utvikler på Portåsen.

Nasjonalt museumsnettverk for demokrati og menneskerettigheter samler museer og andre institusjoner som arbeider med demokrati- og menneskerettighetstemaer. Eidsvoll 1814 har hovedansvar for nettverket.

Deltakerne i nettverket arbeider med demokrati og rettighetsspørsmål på ulike måter – gjennom dokumentasjon, forskning, utstillinger og andre aktiviteter og formidlingsformer. Hver deltakerinstitusjon har sitt eget grunnlag og mål for engasjementet og sin egen tematiske og metodiske profil. Temaene kan ha ulik plass og tyngde i museumshelheten, bare de er viktige i en eller flere sammenhenger. Demokrati og menneskerettigheter er dessuten noe vi arbeider for og ikke bare med: De utgjør et verdigrunnlag for nettverket.

Les mer her >> http://www.demokratinettverket.no/index.php/nb-no/[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

[vc_single_image image=»887″ img_size=»full» alignment=»center» css=».vc_custom_1497430055143{margin-right: 6px !important;}»]

Det er med stor glede vi kan melde at prosjeket «Gjensyn» har fått støtte fra Sparebanken Øst på kr. 160 000.-
Våren 2017 startet de 3 lokale musikerne: Steffen Granly, Magnus Aannestad Oseth og Mats Mæland Jensen i samarbeid med Portåsen arbeidet med å produsere en plateutgivelse med inspirasjon fra gamle tonsatte dikt av Herman Wildenvey. De tre unge musikerne er alle fra Nedre Eiker, men bor nå på hver sin kant. Alle tre har mottatt kulturstipend fra Sparebanken Øst. CDén «Gjensyn» ble lansert i juni 2018, og vi er stolte av å selge denne i Sørines Kafe`.
Dette er en unikt prosjekt som nå er gjort mulig av Sparebanken Øst.