Opplev Portåsen

Opplevelser på Portåsen

Opplevelsene står i kø på Portåsen, og vi har mange arenaer for våre begiveneheter. Her kan du lese mer om de ulike byggene, og hva som foregår her.

logo_akademiet_2

Portåsen-akademiet tilbyr et bredt utvalg av kurs. Hovedsatsingen vil være innenfor litteratur. Vi tilbyr også forskjellige kurs innen kulturfeltet med spesielt fokus på tradisjon og håndverk.
Trykk her for mer informasjon >>

låven (1 of 1)

Låven

Høyloftet Låvens andre etasje domineres av flerbrukslokalet høyloftet. Under skråstilte himlinger, kan du høre konserter, overvære et foredrag eller myldre blant ulike aktiviteter og utstillinger. I amfiet kan du arrangere selskap og bedrifts-workshops for opptil 80 personer. Se vår kulturkalender for mer informasjon >>

Stallrom og fjøs
I Låvens stallrom og fjøs puster småbrukets originale historie i veggene. Kanskje var gårdens egne arbeidshester med på å inspirere Wildenvey til selv å bli en diktningens, arbeidshest? Her får publikum en mulighet til å oppleve fjøs og stall i oginal velbevart stad.

Øvrige rom
Låvens øvrige bygningsareal domineres av prosjektrom av ulike størrelser. Rommene er designet med tanke på fleksibilitet, og er alle egnet til å huse mobile utstillinger samt øvrig flerbruk som minikonserter, kreative skrivestuer o.a.

Praktisk informasjon
Bygningen er restaurert med respekt for gamle byggetradisjoner, samtidig som fullintegrerte og moderne teknologiløsninger sikrer fleksibel flerbruk. Røyking og eller annen bruk av ild er ikke tillatt inne på Låven, dette gjelder både ved vanlig sesongbruk og ved sluttede selskap.
Det oppfordres til å studere bygningens øvrige sikkerhetsforskrifter og generelle informasjon om rømningsveier ved brann. Informasjon om dette finnes ved Låvens hovedinngang samt på utvalgte og strategisk plasserte steder innendørs.
Ved større, periodiske utstillinger med stor publikumstilstrømning oppfordres det til å utvise god køkultur, eventuelle oppslag og plakater om maks-tid skal følges.

Velkommen til Låven – Portåsens storstue!

Tunet

Tunet er Portåsens hjerte. En naturlig møteplass der du kan møte kjente og ukjente for en trivelig prat og kanskje en kopp kaffe. Sørines Kafé har uteservering på tunet og her kan du få servert gode lunsjretter.

Kurt Nilsen konsert-1-3

Store Amfi

Vårt nyetablerte Store Amfi kan romme opp mot 4000 tilskuere. Dette er stedet for de store anledningene, konserter og eventer vinter og sommer. Ta en tur og hør fantastiske artister i et spennende miljø.

2015-05-29 22.40.12

Lille Amfi

I vårt lille utendørs amfi er det kapasitet til ca 500 publikum. Dette er en flott arena for konserter, høytlesning, eveter mm.

Stauder på Portåsen

Her finner du en oversikt over stauder som er plantet på Portåsen. Alle plantene er innenfor virkeområdet til prosjetet Plantearven. Utvalget av planter kommer fra Botanisk hage, omliggende gårder, og Lier bygdetun. Totalt er det plantet over 200 stauder på Portåsen. Arbeidet er gjort i samarbeid med Norsk genressurssenter.

Les mer »

Prosjekt plantearven

Historiske planter er en del av kulturhistorien, og i motsetning til bygninger og gjenstander så er plantene levende kulturminner. Mange mennesker har spesielle minner om slike planter.

Les mer om prosjekt plantearven her>>

logo_soerine_web_2

Sørines Kafé

Sørines Kafé  holder åpent hver søndag mellom klokken 11.00 og 17.00.
Vi utvikler kafeens tilbud kontinuerlig og menyen endres med årstider og tilgang til råvarer.
Les mer her >>