Kunstutstilling: Ruta Naujalyte // Portåsen

Kunstutstilling: Ruta Naujalyte // Portåsen

I anledning prosjektet Det utvidede Europa inviterer vi til kunstutstilling med kunstneren Ruta Naujalyte på Portåsen i Mjøndalen. Utstillingsåpning 20. september kl 13.00. Utstillingen kan sees søndager fra kl 11-17 fram til og med 15. november.
«Det begynte med en haug av sytråd. Over årene har jeg eksperimenter med ulike materialer og teknikker, men var alltid lojal til hekling. Jeg mestret teknikken ved å hele tiden utfordre meg selv til å bruke mindre og mindre nåler og tynnere og tynner tråder. Mytiske vesner, fiksjonelle eventyr, og å inspirerende fargevalg er viktige kreative elementer. Følelsen av at ting ikke er fullstendig er viktig. Du har lyst til å knyte trådene rundt fingrene dine, du har lyst til å børste dem, vri dem, dra i dem, du vil få lyst til å temme dem og gjøre dem til dine egne. Det gir kunsten nærhet, og en bevissthet rundt her og nå. Arbeidet mitt har et makabert aspekt. Det legger vekt på hvor skjørt skjønnhet er. Verkene er skjøre, ærlige og veldig forvirrende, men samtidig absurde og spennende.
Som kunstner arbeider jeg i to områder: moderne tekstilkunst og visuell kunst som blander moderne tekstil og film. Arbeidet mitt er vanligvis influert av feminisme og en filosofisk kritikk av kapitalismen. Det er tre typer arbeid jeg vanligvis gjør: tekstil smykker, miniatyr tekstilkomposisjoner og digitalt tekstiltrykk. Teknikkene er alltid er i utvikling, og blander seg sammen. De har alle samme dominerende teknikk, og er rike i farge. Det er viktig at hvert verk er unikt, og har en fiksjonell historie som uttrykkes i film eller poesi.»